Kad gribas pārsteigt viesus ar neparastu garšu un skaistu pasniegšanu, šī recepte kļūst par īstu atklājumu.
Salāti “Šikais” apvieno sātīgas kartupeļu, desas un olu kārtas ar pikantu siera un mārrutku noti. To pagatavošana neprasa īpašas kulinārijas prasmes, taču garantēti rada iespaidu. Šādi salāti ietaupa saimnieces laiku un nervus, jo tos var salikt jau iepriekš, un līdz viesu ierašanās brīdim tie būs ideāli piesūkušies (vai: tieši laikā kārtīgi savilksies).
Kā pareizi sagatavot sastāvdaļas
Gatavošanu vislabāk sākt ar kartupeļu un olu novārīšanu. Kartupeļus ērti vārīt ar visu mizu – tā tie saglabā savu garšu un neizjūk. Ir svarīgi gan atdzesēt un nomizot dārzeņus, gan olas, jo pretējā gadījumā salāti var ātri sabojāties un iegūt nepatīkamu aromātu.
Atdzesētos produktus sarīvē uz vidējas rīves, katru atsevišķā bļodā. Sieru arī sarīvē. Sālītos gurķus un vārīto desu sagriež mazos kubiņos. Sīpolu var izmantot svaigu, bet, ja vēlaties atbrīvoties no liekā rūgtuma, tas ir smalki jāsagriež un jāaplej ar verdošu ūdeni.
Salātu veidošana: kārtu secība harmoniskai garšai
Salātus vislabāk veidot caurspīdīgā salātu traukā vai uz plakana šķīvja, lai būtu redzamas glītās kārtas. Sastāvdaļas kārto noteiktā secībā, dažas kārtas pārziežot ar majonēzi:
Pirmā kārta: Smalki sagriezti sālītie gurķi.
Otrā kārta: Rīvēti kartupeļi, pārziesti ar majonēzi.
Trešā kārta: Sagatavots sīpols.
Ceturtā kārta: Daļa rīvētā siera, pārziesta ar majonēzi.
Piektā kārta: Rīvēti burkāni.
Sestā kārta: Atlikušais rīvētais siers, pārziests ar majonēzi.
Septītā kārta: Vārītās desas kubiņi.
Astotā kārta: Rīvētas olas.
Katra kārta var tikt viegli izlīdzināta un sablīvēta ar karoti, lai nodrošinātu vienmērīgumu.
Lasi vēl: Veļas mašīnu meistars atklāja, kur pareizi bērt veļas pulveri: pulvera nodalījumā vai bungā
Fināla akcents: siera kārta ar mārrutkiem un rotājums
Visinteresantākais ir noslēdzošā kārta. Tai daļa rīvētā siera (var atstāt apmēram 50 gramus) tiek sajaukta ar majonēzi un pievienotiem galda mārrutkiem vai izspiestu ķiploku. Ar šo aromātisko masu pārklāj visus salātus no augšas. Tā piešķir ēdienam to pašu “šiko” pikantumu un neparasto akcentu.
Pirms pasniegšanas salātus noteikti liek ledusskapī uz 2–3 stundām, bet vēl labāk – uz visu nakti. Tas ir nepieciešams, lai visas kārtas labi piesūktos un garšas apvienotos. Gatavo ēdienu rotā ar maltiem valriekstiem, kas piešķir patīkamu kraukšķīgumu. Šādi salāti kļūs par cienīgu svētku galda centru un paliks atmiņā viesiem ar savu piesātināto garšu un efektīgo izskatu.
Sastāvdaļa Daudzums
Kartupeļi -3 vidēji gabali
Vistas olas -3 gabali
Cietais siers- 150 grami
Burkāns -1 gabals
Sālīti vai marinēti gurķi -3–4 gabali
Sīpols- 2 galviņas
Vārītā desa -100 grami
Majonēze slāņu pārziešanai (impregnēšanai)
Galda mārrutki vai ķiploks 1–2 tējkarotes (pikantajai kārtai)
Valrieksti 2–3 ēdamkarotes (dekorēšanai)
Lasi vēl: Es vienmēr lieku zobu pastu saldētavā: viltīgs triks, kas atrisina apnikušu problēmu virtuvē
Lai jums labi garšo!










